Import áfa önadózói szolgáltatás

Cégünk egy olyan komplex vámeljárást dolgozott ki (a rendelkezésre álló jogi feltételek mellett), amellyel Ön sok időt, energiát és persze pénzt spórolhat, hogyha az EU tagállamaiban importárut helyez szabad forgalomba.

Társaságunk engedélyt kapott arra, hogy megbízóinak úgy kezdeményezze a harmadik országos importárura vonatkozó szabad forgalomba helyezést, hogy a költségeket a vámeljárás után bevallással rendezzék.

Nézzük a szolgáltatás főbb elemeit!

• Önnek, mint megbízónknak nyilatkozni kell arról, hogy az áfa-törvény szerint a szállítmányra teljes adólevonási joga lenne. Nyilatkozata alapján cégünk, mint az Ön közvetett vámjogi képviselője kezdeményezi a vámhatóságnál az áruinak a szabad forgalomba helyezését.

• Ezután cégünk kiterjeszti Önre, mint megbízóra, az import-áfa önadózással történő megfizetésre szóló engedélyét, így az import-áfát és a vámot mi fizetjük ki. Önnek tehát nem kell fizetni és visszaigényelni sem az importot terhelő áfát – a vámkezelés elindításakor ennek levonási jogát egy nyilatkozatban engedélyezi cégünknek.

• Jogos a kérdés: Ön kinek fizet? A vám előkalkuláció alapján a cégünk számlájára utalja el az előre megállapított összeget. A kiszabott vám befizetését pedig mi teljesítési bizonylattal igazoljuk.

Miért előnyös a szolgáltatás?

Mert hatékony és gyors, valamint jelentős megtakarításokkal jár! A fent leírtak szerint Önnek nem kell előre kifizetni, majd visszaigényelni az áfát, az esetleges korrekciókat gyorsabban és könnyebben el tudjuk végezni.

Hogyan veheti igénybe a vámügynöki tevékenységet?

Ahhoz, hogy megkössük a megállapodást Önnek magyar adószámmal és forgalmi adó levonási joggal kell rendelkezni, valamint meg kell adni cége adatait (név, cím, adószám, importált áruk termékköre és származási országa). Cégünk elvégzi a társaságával kapcsolatos kockázatelemzést, ha ezután nincs akadálya a szerződéskötésnek, akkor elküldjük a megállapodás tervezetét, egyeztetjük a szükséges törzsadatokat. Ez után legkésőbb két héttel az aláírt megállapodást eljuttatjuk Önnek, majd elkezdődhet a vámügynöki tevékenység.

Az Európai Unió másik tagállamában letelepedett gazdálkodóknak (a már leírt feltételek mellett) meg kell kérni a magyarországi adószámot – úgy, hogy az adólevonási jogot is keletkeztessen.

A harmadik országban letelepedett gazdálkodóknak kötelező a pénzügyi képviselő megbízása.

A további részletek miatt keresse munkatársunkat!

AJÁNLATOT KÉREK