Beszállítói és Hosszútávú Beszállítói Nyilatkozat

A 2016. május elsején életbe lépett szankciók mértéke megköveteli a felelős gazdálkodóktól az általuk kiállított Nyilatkozatok helyességének és bizonylatolásának ellenőrzését, felülvizsgálatát.

Helytelen Nyilatkozatok esetén, vagy jó Nyilatkozatok, de hiányos, vagy nemleges bizonylatolások esetén a bírság az 1 millió Ft nagyságrendet is elérheti Nyilatkozatonként!

Beszállítói nyilatkozatok és felhasználásuk

A szállítók nyilatkozat útján információkat szolgáltatnak a termékek jogállásáról, a közösségi preferenciális származási szabályok figyelembevételével.

A beszállítói nyilatkozatokat az exportőrök bizonyítékként használják fel, különösen az EUR.1 szállítási bizonyítványok kiadására irányuló kérelmek alátámasztásaként, vagy a számlanyilatkozatok, kiállításának alapjaként.

Hosszú távú beszállítói nyilatkozatok

Ha a beszállító egy adott fogyasztó számára rendszeresen szállít olyan árukat, amelyek jogállása a preferenciális származási szabályok tekintetében várhatóan jelentős időre állandó marad, az ezen áruk későbbi szállításairól egyetlen nyilatkozatot adhat (a továbbiakban: hosszú távú beszállítói nyilatkozat). A hosszú távú beszállítói nyilatkozat a nyilatkozat kiadásának időpontjától számított egy éves időtartamra adható ki

Kérje részletes ismertetőnket a törvényes eljárásokra!

» Beszállítói és hosszútávú beszállítói nyilatkozatok

AJÁNLATOT KÉREK